dimarts, 11 d’octubre del 2011

Com escriure un post


De cara a escriure la primera reflexió sobre algun dels temes treballats, cal tenir en compte tant el contingut del que escriurem com la forma en que ho escriurem, sobretot tenint molt present que estem en un mitjà digital on la seva principal característica és l'hipertextualitat .



Algunes pautes que podeu seguir són:

Parts del text:

  • Un primer paràgraf que plantegi el tema, que ens situi o que ens exposi el que posteriorment explicarem.
  • Una part central explicativa. On hi trobem dades, fonts i tot allò que calgui per explicar el que hem plantejat a l'entradeta.
  • Un últim paràgraf de conclusió, on hi aparegui la teva opinió personal i que conclogui basant-se amb el que has exposat a la part central.


A l'hora, també és important:

  • Posar-li un Títol descriptiu i amb ganxo que porti al lector a interessar-se pel text.
  • Que el text complert estigui al voltant dels 2500 caràcters, incloent-hi els espais.


Finalment, altres elements importants són:

  • Els elements multimèdia: Incloure-hi una imatge, un vídeo, una animació (...) relacionada amb el tema o que ens hi porti.
  • Incloure, entremig del text, algun títol secundari o frase que pugui resumir i o definir algun dels conceptes que es tracten. Alguna frase que podria haver estat també un possible títol.


Amb això tenim un text pla, un escrit estàndard independentment del mitjà. Ara bé, el que farà que aquest contingut tingui un valor afegit pel fet de ser tractat en format digital és la inclusió de múltiples enllaços a les fonts de les vostres afirmacions. 

Penseu que cal aprofitar l'avantatge de treballar digitalment i de ser capaços de, quan afirmem alguna cosa o quan ens referim a alguna dada, enllaçar-hi directament la font.

Si voleu més informació: How to write a blog post

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada